» » Gállné Gróh Ilona - Ringató - Énekeljünk Együtt Magyar Népdalokat!
ulivingstonia
full-dateMP3 1122 mb. | FLAC 1780 mb. | WMA: 1859 mb.
For kids / Country, World, & Folk

Gállné Gróh Ilona - Ringató - Énekeljünk Együtt Magyar Népdalokat! album flac

Gállné Gróh Ilona - Ringató - Énekeljünk Együtt Magyar Népdalokat! album flac

Performer: Gállné Gróh Ilona
Title: Ringató - Énekeljünk Együtt Magyar Népdalokat!
Released: 2011
Style: Folk, Népzene, Nursery Rhymes
Rating: 4.7
Votes: 287
Other formats: AC3 MP1 AIFF WAV DXD VQF AU

Complete your Gróh Ilona record collection. Discover Gróh Ilona's full discography. Ringató - Énekeljünk Együtt Magyar Népdalokat! ‎ (CD, Album). Dialóg Junior, Dialóg Campus Kiadó.

AboutSee all. +36 30 600 8755. Contact Ringató főoldal - alapító: Gróh Ilona on Messenger. Ringató - Hochrein Judit foglalkozásai. Ukulele Magyarország és Magyar Ukulele Blog. Ringató - Hazay Ancsa foglalkozásai. KÓTA - Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége. A te hangodat ismerem. Balassijev inštitut Ljubljana - Balassi Intézet.

Ringató - Szunnyadj, kisbaba.

Megteszem ezt, hogy elfelejtselek,de most még nem. Még csak a telefonomból töröltelek ki. Amikor nehéz téged figyelmen kívül hagyni, csak én tudtam. A pokolban vagyok és te egy angyal vagy a kaputelefonban. Miközben megérkezett a szeptember a házamba. Nem sikerült találnom semmi többet, mint amit te tennél a helyemben.

Tracklist

1 Holló Noémi Éva, Szívem, Éva…
2 Holló Noémi Hol Jártál Az Éjjel…
3 Szalóki Ági Szeretnék Szántani…
4 Venczel Mónika Duna-parton Van Egy Malom…
5 Holló Noémi Kék Ibolya Búra Hajtja A Fejét…
6 Venczel Mónika Szűr Kesztyű, Bőr Nadrág…
7 Holló Noémi Hej, Két Tyúkom Tavalyi…
8 Nemcsics Kinga Álom Esett A Szememre…
9 Szalóki Ági A Bolhási Kertek Alatt…
10 Nemcsics Kinga Két Szál Pünkösdrózsa…
11 Venczel Mónika Boldog Új Esztendőt…
12 Nemcsics Kinga Lassan, Lassan, Kis Pej Lovam…
13 Márczi Anna* Esik Eső, Zúg A Gát…
14 Szalóki Ági Hopp Ide Tisztán…
15 Venczel Mónika Menyasszony, Vőlegény…
16 Venczel Mónika Mikor Szűz Mária…
17 Nemcsics Kinga Fölszántom A Császár Udvarát…
18 Szalóki Ági Aki Szép Lányt Akar Venni…
19 Nemcsics Kinga Vasárnap Bort Inni…
20 Holló Noémi A Jó Lovas Katonának…
21 Márczi Anna* A Kis Jézus Aranyalma…
22 Venczel Mónika Farsang Három Napjába’…
23 Venczel Mónika A Csitári Hegyek Alatt…
24 Szalóki Ági Elindult Már Kossuth Is…
25 Szalóki Ági Őszi Szél Fúj A Hegyekről…
26 Márczi Anna* A Kapuba A Szekér…
27 Venczel Mónika Csijabuja, Aranybaba…
28 Nemcsics Kinga Jaj, De Fent van A Buzai…
29 Szalóki Ági Édesanyám Rózsafája…
30 Márczi Anna* Októbernak, Októbernak…
31 Venczel Mónika Repülj Madár, Repülj…
32 Márczi Anna* Egy Kicsi Madárka…
33 Márczi Anna* Cserreg-Berreg A Legyecske…
34 Holló Noémi Kerek Utca Szegelet…
35 Márczi Anna* Míg Uram A Kútra Járt…
36 Szalóki Ági Magyarország Az Én Kedves…

Credits

  • Editor – Schenk János*, Schenk Borbála
  • Engineer – Nyerges András
  • Graphics – Szerémi Katalin
  • Illustration – Poszpisek Márta
  • Product Manager – Vértes Gábor
  • Production Manager – Dr. Bázing Zsuzsanna*
  • Sleeve Notes – Berecz András
  • Typography – Stubnya Tibor
  • Vocals – Márczi Anna*, Holló Noémi, Nemcsics Kinga, Venczel Mónika
  • Vocals, Sleeve Notes – Szalóki Ági

Notes

Mielőtt a dalok között keresgélünk... Miért van a „Ringató” szó a kell vele, ízlelgetni. A Ringató foglalkozások, a családi címben? Ezt a nevet kapta sok év- éneklések mind segítenek abban, hogy új népdalokat

vel ezelőtt az a zenei nevelési program, mellyel ma már az egész országban, sőt, határainkon túl is találkozni lehet. A Ringató könyv első kötetében azt írtam: a Ringató foglalkozás tulajdonképpen egy énekóra… Sokan sokféle emléket őrzünk magukban az iskolai énekórákról, a szolmizációról, az éneklésről. Szerencsés, aki diákként átélhette a közös éneklés élményét, aki megérezhette a magyar népdalok ízét. Szeretnénk ezt felidézni, vagy ha kell, pótolni a Ringató foglalkozásainkkal, a családias hangulatú énekléseinkkel. Igyekszem megmutatni mindazoknak, akik eljönnek hozzánk, hogy énekelni jó, hogy a magyar népdal szép, szeretni való. Minden érzéshez, minden gondolathoz találunk éneket. Ha sok dalt tudunk, ha engedjük, hogy a szép dallamok, a gyönyörű, költői szövegek belénk férkőzzenek, soha nem maradunk egyedül. A dalok mindig velünk lesznek, gyönyörködtetnek, erőt, örömet, vagy ha kell, vigaszt adnak.

tanuljunk, átéljük a közös éneklés örömét és jusson ebből az örömből mindenkinek a családban. Érezhető legyen a hatása a foglalkozások után otthon is. A dalok mellett zeneszerzőink, népzenészeink, ismert nagyjaink gondolatait olvashatjuk a könyvben a népdalról, az éneklésről. Ahogy egy-egy dalt is sokszor énekelünk, míg valóban a miénk lesz, ezeket az idézeteket is érdemes újra és újra elolvasni, átgondolni, megmerítkezni bennük.

Biztatás – „Vedd ölbe, ringasd, énekelj!” – emlegetjük gyakran a Ringató mottóját. Énekeljetek magatoknak, egymásnak, a gyerekeknek. Az iskolában ma már sajnos egyre kevesebb a lehetőség erre. Fontos, hogy sok magyar népdalt ismerjetek: úgy tartozik hozzánk, mint a nyelvünk, vagy a történelmünk. Ne féljetek a hangotoktól! Az egyszerűen, őszintén csengő, élő énekszónál talán nincs is megindítóbb. A legfejlettebb technikával elkészített Lapozom a könyvet – Szinte mind- zenei felvétel sem pótolja azt, ha egy édesanya a gyeregyik dalról eszembe jut egy-egy történet. mekének énekel. Ha karácsonykor együtt énekel a csaHol tanultam, mikor, kitől. Vagy éppen ki- lád, vagy más ünnepen énekszóval köszöntük valakit: nek tanítottam, ki énekelte, hogyan. Nehéz milyen csodálatos ajándék! volt a válogatás a nagy bőségből, a feneketlen „kincsesládából.” Végül megmaradt ez a harminchat Énekes CD – Ez a könyv nemcsak egy ének, közöttük lehet találni könnyebbet, nehezebbet. kottáskönyv. Sok csoda van benne, fel Van a könyvben olyan dal, amit biztosan mindenki iskell fedezni! A felfedezésben, rátalámer, csak talán a szövegét nem teljesen vagy másképp, lásban, a dalok megtanulásában segít a esetleg a dallamnak tudja egy másik változatát. Azért mellékelt CD. került ide néhány ismertebb mű, hogy aki bizonytalan Az énekek tájegységek szerint szerepelnek a könyvaz éneklésben, vagy fél a kottától, bátrabban vegye kéz- ben, a mellékelt CD is ezt a sorrendet követi. A népbe a könyvet. Fellelhető olyan népdal is az oldalakon, dalokat a felvételen Szalóki Ági, Márczi Anna, Venczel amit biztosan sokan nem is hallottak még, barátkozni Mónika, Holló Noémi és Nemcsics Kinga éneklik. Ági

népdalénekes, sokan ismeritek, jó barátja a Ringatónak. Anna népzenész, Ringató foglalkozásvezető kolléganőnk, Mónika szintén a foglalkozásvezetőnk, óvónő, muzsikus. Holló Noémi középiskolás és az Óbudai Népzeneiskola aktív tagja, Nemcsics Kinga ígéretes zeneakadémista népzenész. Énekük segíti a könyv dalainak megtanulását, köszönöm nekik! Valamennyi Ringató foglalkozásvezetőnek köszönöm nagyszerű nevelő munkáját.

Képek – A könyvborítót és az oldalakon felbukkanó, leheletszerűen finom, színeiben gazdag, lágyan hajló rajzokat Poszpisek Márta grafikusnak köszönhetjük. Úgy képzelem, hogy miközben a nagyobb testvér, az anyuka vagy apuka, a nagymama, vagy nagypapa nézegeti a kottát, keresi a dallamot, igazítja a szöveget, a kicsi gyerek is ott van és hosszan gyönyörködik a rajzban. Közben valaki már dúdolja is a dalt mellette… Remélem, így lesz.

Térkép – Az utolsó oldalakon található térképnél érdemes egy kicsit elidőzni, megkeresni a tájakat, ahol ezek a népdalok születtek.

Köszönöm Nyerges András hangmérnöknek a könyvhöz tartozó CD felvételét, valamint a kiadó munkatársainak hozzáértő munkáját, Szalóki Áginak és Berecz Andrásnak a kedves ajánló szavakat. Szívből ajánlom mindenkinek ezt az újabb Ringató könyvet, külön szeretettel gyermekeimnek, Vikinek és Tominak!

Gállné Gróh Ilona
2016-2019 © ulivingstonia.com
All rights reserved